Ποδοσφαιριστές από Χαλκιδική που έχουν παίξει στον ΠΑΟΚ

Αν και η Χαλκιδική έχει βγάλει πολλούς ποδοσφαιριστές σε μεγάλες κατηγορίες λίγοι έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα είναι τρείς  ποδοσφαιριστές από Πορταριά Χαλκιδικής,  δύο από το Λάκκωμα, ένας από τα Δουμπιά και ένας από Άφυτο.




Ένας μεγάλος ιστορικός ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και υπήρξε και αρχηγός στην ομάδα είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης γνωστός ως Κλάους. Ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι από το Λάκκωμα Χαλκιδικής και έχει αγωνιστεί με την φανέλα του δικεφάλου 295 φορές και έχει σκοράρει 106 φορές, ενώ έχει αγωνιστεί και στην U19, U21 και στην Α ομάδα της εθνικής Ελλάδος.





Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ είναι ο συγχωρεμένος Παναγιώτης Παπαμέτης αλλά υπήρξε μεγάλη περιουσία στον Παναιτωλικό με 188 συμμετοχές. Ο Παναγιώτης Παπαμέτης καταγόταν από την Πορταριά Χαλκιδικής.



Γρηγόρης Ευθημιάδης  είναι από το Λάκκωμα Χαλκιδικής είναι συγχωριανός του Στέφανου Αθανασιάδη και του Αβραάμ Παπαδόπουλου έχει κάνει μόνο μία συμμετοχή  με την Α ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά έχει αγωνιστεί στην Κ20 του ΠΑΟΚ και συνέχισε ύστερα Αναγέννηση Γιαννιτσών, Μακεδονικό, Ζάκυνθο, Οδυσσέα Κορδελιού, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Παναργειακό, Ορφέα Ελευθερούπολης ,Κισσαμικό και ΠΟΤ Τρίγλιας.



Ένας τερματοφύλακας τώρα ο Τριαντάφυλλος (Λάκης) Στεργιούδας  και αυτός από την Πορταριά Χαλκιδικής. Ο Τριαντάφυλλος Στεργίουδας ήρθε στον ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ το 1984 και έχει κάνει 15 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ



Ο Χάρης Τσιγγάρας αδερφός του Άγγελου Τσιγγάρα πού αγωνίζεται στον Παναιτωλικό είναι
γεννημένος 20.8.2000 είναι από Πορταριά Χαλκιδικής. Τον Χάρη Τσιγγάρα τον επέλεξε ο Άμπελ Φερέιρα από την U19 του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019




Απόστολος Τσουρέλας γεννημένος στις 17 Ιουλίου το 1963 και καταγωγή από τα Δουμπιά Χαλκιδικής. Ο Απόστολος Τσουρέλας ήταν αμυντικός  και έχει κάνει 128 συμμετοχές με την φανέλα του Δικεφάλου και έχει σκοράρει 2 φορές και βρισκόταν στον ΠΑΟΚ από το 1979 έως το 1989. Ο Τσουρέλας έχει αγωνιστεί και με την φανέλα του Άρη και του Ηρακλή.



Δημήτρης Στάμου από Άφυτο Χαλκιδικής, ήρθε στους ασπρόμαυρους στις 29 Ιουλίου του 2011 και υπέγραψε συμβόλαιο τριετίας. Δυστυχώς για τον Δημήτρη Στάμου δεν μπόρεσε να πάρει συμμετοχές την πρώτη χρονιά λόγου συνεχόμενων τραυματισμών που ακολούθησαν επεμβάσεις. Τον Ιανουάριο του 2014 ο ΠΑΟΚ τον στέλνει δανεικό στην Κέρκυρα για να αποκτήσει συμμετοχές και ξανά γύρισε πίσω στην Θεσσαλονίκη το Καλοκαίρι του 2014 και τον Ιούλιο μένει ελεύθερος χωρίς να κάνει συμμετοχές με την φανέλα του Δικεφάλου.
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανέκδοτο ακούγεται πλέον να κερδίσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ

Οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ σε ελληνικές σειρές